19 Kasım 2016 Cumartesi

Salepli Muhallebi



Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağından biraz az toz şeker
-1 tatlı kaşığı salep
-1 çay bardağı un
-2 paket vanilin
-Üzeri İçin:hindistan cevizi, tarçın
Hazırlanışı: Tencereye vanilinler hariç diğer malzemelerin hepsini koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynayan muhallebiye vanilinleri ekleyip ocaktan alın.
Hazırladığınız muhallebiyi mikserle 10 dk çırpıp servis kaselerine pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra üzerlerini hindistancevizi ve tarçınla süsleyip buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Tariflerini seviyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails