Malzemeler:
-1 su bardağı aşurelik buğday
-1 su bardağı yeşil mercimek
-300 gr dana kuşbaşı
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı:Soğanı küçük, küçük doğrayın.
Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup eti soteleyip doğradığınız soğanı ekleyip 5dk kavurup salçaları ve pul biberi ekleyip kavurun.
Kavurduğunuz malzemelere buğday ve mercimeği ekleyip 2-3dk kavurup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyunu ekleyip tuzunu ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 45 dk pişirip yanında kuru soğan ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
Sunum harika. görüntü nefiss. ellerine sağlık
Yorum Gönder