Malzemeler:
-4 su bardağı ince köftelik bulgur
-4 adet patates (haşlanmış)
-1 adet kuru soğan
-5-6 diş sarımsak
-1/2 demek maydonoz
-3-4 dal nane
-5-6 dal taze soğan
-1 su bardağı ceviz içi (rondoda çekilmiş)
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-tuz, pul biber, kara biber, kimyon, yeni bahar
-zeytinyağı (yaklaşık 2 çay bardağı)
-sıcak su (1,5 su bardağı)
Hazırlanışı: Bulguru derin bir kab içerisine koyup 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı şekilde 15-20 dk bekletin.
Kuru soğan ve sarımsakları rendeleyin.
Maydonoz, nane ve taze soğanın yeşil kısımlarını çok ince olacak şekilde doğrayın.
Dinlenen bulgura haşladığınız patatesleri ve rendelediğiniz soğan ve sarımsakları ekleyip 15 dk yoğurup salçaları, nar ekşisi, limon suyu ve zeytin yağını ekleyip köfte bütünleşip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. (yaklaşık 15 dk kadar sürüyor)
Doğradığınız yeşilliler ve cevizi köfteye ekleyip son bir kez harmanlayıp karıştırıp cevizden küçük parçalar kopartıp avucunuzda sıkın.
(Bu işlemi yaparken elinizi hafif ıslatırsanız daha güzel şekil alıyor)
Hazırladığınız köfteleri servis tabağına koyup yanında marul ve limon ile servis yapın.
Ekşisini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Afiyet Olsun :)
2 yorum:
Çok severim ellerinize sağlık...bende beklerim
Sitenize nerden geldim, pişman oldum :) Karnım bayağı açta resimleri görünce daha bir bastırdı. yakın zamanda bu tarifinizi denemeye çalışacağım, iyi günler dilerim...
Yorum Gönder