28 Mart 2016 Pazartesi
Muhallebili Kadayıf Topları
Yenir bir haftadan herkese Merhabalar :)
Geçtiğimiz hafta misafirlerim için hazırladığım bu harika Kadayıf Toplarını şiddetle tavsiye ediyorum :)
Malzemeler:
-3 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 paket vanilya
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 paket toz şanti
Üzeri İçin: 100 gr kadayıf
Hazılanışı: Tencereye hindistancevizi , toz şanti ve vanilya hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alınca vanilini ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Kadayıfı elinizle didikleyip yapışmaz tavaya koyup rengi değişene kadar kavurun.
Soğuyan muhallbiye toz şanti ve hindistancevizini ekleyip elinizle yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verin ve her tarafını kavrulan kadayıfa bulayıp isteğe bağlı üzerini fındık, badem yada benim gibi jelibon ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
süper görünüyor aslıcım ellerine sağlık...
Çok şık ve pratik bir tatlı ellerinize sağlık çok beğendim selamlar BAL
Canım bu tarif çok güzel görünüyor. Tatlı tarifleriniz bir harika gerçekten.
Yorum Gönder