7 Mart 2016 Pazartesi

Şalgamlı Kuskus Salatası



Malzemeler:
-1 su bardağı kuskus
-2 su bardağı şalgam suyu
-1 kavanoz garnitür (bezelye, havuç, patates)
-1 kutu mısır
-2 adet kırmızı biber (közlenmiş)
-10-15 adet kornişon turşu
-1/2 demet dereotu
-1/2 demet maydonoz
-5-6 dal yeşil soğan
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı nar ekşisi
-1/2 limon suyu
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Tencereye şalgam suyunu koyup kaynayınca kuskusları ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde kuskuslar şalgam suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Sos için nar ekşisi, limon suyu, tuz, pul biber ve bol zeytin yağını karıştırın.
Közlenmiş kırmızı biberi  ve kornişonu zar büyüklüğünde doğrayın.
Dereotu, maydonoz ve yeşil soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Garnitür ve mısırı sudan geçirip suyunu süzdürün.
Derin bir kase içerisine soğuyan kuskusları doğradığınız malzemeleri, garnitür ve mısırı koyup hazırladığınız sosu da ekleyip salatayı karıştırıp servis yapın.

(ben salatalarda ekşiyi sevdiğim içim kendi damak zevkime göre ölçü verdim siz limon suyunu ve nar ekşisini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails