Malzemeler:
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
-1 çay bardağı toz şeker
-6 su bardağı su
Hazırlanışı: Suyu tencereye koyup kaynatın.
Üzümleri ılık su ile yıkayıp suyunu süzdürün.
Kaynayan suya üzüm ve şekeri ekleyip karıştırın şeker eriyince tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatıp oda sıcaklığında ılıyınca buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
Şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ben çok fazla tatlı sevmediğim için bu ölçü bana ideal geliyor
Afiyet Olsun :)
2 yorum:
Nefis gorunuyor. Fotograf da cok guzel olmus canim. Ellerine saglik...
Üzüm hoşafı bana hep lohusa dönemimi hatırlatır. Süt olsun diye içerdim çok severim ellerine sağlık
Yorum Gönder