1 Mart 2014 Cumartesi

Tarçınlı Misket Kurabiye



Malzemeler:
-200 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı buğday nişastası
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-1 çay kaşığı tarçın
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-5 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Üzeri için pudra şekeri ve tarçını karıştırıp soğuyan kurabiyeleri bu karışıma bulayıp servis yapın.

Afiyet Olsun :)

5 yorum:

Deniz Güneş dedi ki...

çok cici olmuşlar canım benım ellerine sağlık..

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika olmuşlar tek lokmalık

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Tarifin gerçekten çok güzel, özellikle fındıklı kurabiyeleri çok seviyorum 😊 ellerine sağlık canım, bu akşam bu kurabiyelerde masamıza şenlik katsınlar 😊

nazlı Cengiz dedi ki...

merhaba tarifinizi görel olarak sitenizden beğendim hemen eve geçip denemek istedim fakat sonuç hüsran ::::::) ilk defa kurabiyem olmadı yuvarlak kurabiye oldu dümdüz kurabiye :(sebebi un'un azlığımı yoksa tereyağın fazlalığımı

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Nazlı hanım...
Tarifte tereyağı yok... Tereyağı kurabiyeyi yayvanlaştırdığı için bu tarz tariflerimde yarıyarıya margarin veya tamamen margarin kullanıyorum...
Dediğiniz gibi un miktarından da kaynaklı olabilir ama gerçekten sizin adınıza çok üzüldüm :( Bir çok tarifi deneyip beğenmediğim için yayınlamıyorum..
Deneyip beğendiğim tariflerimi paylaşıyorum ve bu benim yıllardır yaptığım evden nerdeyse hiç eksik olmayan kahve yanı kurabiyesi diye adlandırdığım bir kurabiye... Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails