28 Mart 2014 Cuma

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote



Malzemeler:
-2 adet tavuk fileto
-250 mantar 
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Üzeri İçin: kaşar rendesi
Hazırlanışı: Tavukları küçük küçük küp şeklinde doğrayıp tencereye koyup  kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarları ince olacak şekilde doğrayıp başka bir tencereye koyup suyunu  çekene kadar pişirin.
Soğan ve biberleri minik minik doğrayıp zeytinyağı ve mantarlarla birlikte tavuğa ekleyip sebzeler ölene kadar kavurun.
Domates ve sarımsakları rendeleyip baharatlarla birlikte kavrulan yemeğe ekleyip 5dk daha kavurup ocaktan alın.
Hazırladığınız soteyi kaselere koyup borcama ters çevirip üzerlerine kaşar serpiştirip 175 derecelik fırında kaşarlar erinceye kadar bekletip fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

4 yorum:

emir kokusu dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor, hayır diyemeyeceğim yemekler arasında..

CANBOGAZDAN dedi ki...

bayilirim tavuk soteye, ne zamandir da yapmamistim hatirlattin bana iyi oldu. seninki de kasarla apayri guzel olmus tatlim ellerine saglik, opuyorum :)

nisa Nisamla dedi ki...

eline sağlık canım biz çok severiz bunu tavuksuz olrakda hafta sonu kahvaltılarına yaparız genelde afiyet olsun sevgiler

Şule YANIK dedi ki...

oh oh ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails