27 Mart 2014 Perşembe

Üzüm Hoşafı



Malzemeler:
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
-1 çay bardağı toz şeker
-6 su bardağı su
Hazırlanışı: Suyu tencereye koyup kaynatın.
Üzümleri ılık su ile yıkayıp suyunu süzdürün.
Kaynayan suya üzüm ve şekeri ekleyip karıştırın şeker eriyince tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatıp oda sıcaklığında ılıyınca buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.

Şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ben çok fazla tatlı sevmediğim için bu ölçü bana ideal geliyor

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

Julia Fertelli dedi ki...

Nefis gorunuyor. Fotograf da cok guzel olmus canim. Ellerine saglik...

balböcükleri dedi ki...

Üzüm hoşafı bana hep lohusa dönemimi hatırlatır. Süt olsun diye içerdim çok severim ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails