30 Mart 2014 Pazar

Fırın Sütlaç



Malzemeler:
-6 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1/2 su bardağı pirinç
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 adet yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı pirinç unu
-2 paket vanilin
Hazırlanışı:Pirinçleri yıkayıp süzün ve su ile birlikte tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken pirinçlere sütü ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin.
Pirinç ununu kaseye koyup çok az su veya süt ile çözdürüp kaynayan sütlaça ilave edip 5dk kaynatıp şekeri  ekleyin.
Yumurta sarısını çırpıp vanilinlerle birlikte sütlaça ekleyip 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alıp ısıya dayanıklı kaselere pay edip tepsiye yerleştirin.
Fırın tepsisine kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın.
Oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.

Vermiş olduğum ölçüden 6 kase sütlaç çıktı.

Afiyet Olsun :)


2 yorum:

CANBOGAZDAN dedi ki...

canimm ellerine saglik nefis gorunuyor

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

oh oh cok severim ellerine saglik....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails