16 Mart 2014 Pazar

Sütlü İrmik Helvası



Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet...

Malzemeler:
-2 su bardağı irmik
-125 gr tereyağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı süt
-1 çay bardağı fıstık
-tarçın
Hazırlanışı: Süt ve şekeri tencereye koyup kaynatıp ocaktan alın.
Geniş bir tencereye tereyağını koyup eritin ve irmik ile fıstıkları ekleyip irmiğin rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan irmiğe kaynar şekerli sütü yavaş yavaş ekleyin (dikkat edin çok sıçrıyor)
Yaklaşık 1 çay kaşığı tarçını da ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatıp 15-20 dk dinlendirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

3 yorum:

CANBOGAZDAN dedi ki...

nefiss gorunuyor. cok severim guzel de yaparim ama tarcinli hic denememistim, aklimda olsun. ellerine saglik canim.

Deniz Güneş dedi ki...

gecen gece paylaştığında nasıl da canm istemişti bak yeniden depreştım :)
ellerine sağlık kuzumm :)

Çilekli Mutfak dedi ki...

Annemde bende çok severiz . Ellerine sağlık ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails