13 Mart 2014 Perşembe

Patatesli Sütlü Börek




Malzemeler:
-4 adet yufka
-6 adet patates
-1 su bardağı süt
-125 gr tereyağı (eritilmiş)
-tuz, pul biber, kara biber
Üzeri İçin: 1 adet yumurta 
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp soğuyunca ezin.
Soğuyan patateslere süt, tereyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yufkayı düz zemin üzerine serip patatesli harcın bir kısmını yufkanın her tarafına eşit şekilde yayın.
Üzerine ikinci yufkayı serip aynı şekilde patatesli harçtan üzerine koyup yayıp 3. ve 4. yufkayı da aynı şekilde üst üste koyup son olarak dördüncü yufkanın üzerine kalan patatesli harcı yayıp uc kısmından başlayıp rulo sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Dinlenen böreği bir parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altları kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

6 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

eline sağlık aslıcım yumuşacık olmuşşş sevgiyle kal..

Derya BARIN dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım bende peynirli yapıyorum patateslide nefis olur gece yorum yazmakda zor oldu canım börek istedi:) sevgiler

birsence dedi ki...

çayla ne harika olur yaa.. ellerine sağlık aslıcığım...

Sevil Şahin dedi ki...

Aslıcım ellerine sağlık nefis olmuş..

ömür dedi ki...

Merhaba. Ellerinize sağlık çok lezzetli duruyor. . börekleri çiğ olarak buzlukta saklayabilir miyiz?tesekkürler

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Ömür hanım...
Evet börekleri yapıp buzluğa koyuyorum istediğim zaman çıkartıp buzunu çözdürmeden üzerlerine yumurta sürüp pişiriyorum...

Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails