Malzemeler:
-2 adet tavuk fileto
-1 adet kuru soğan
-1/2 çay bardağı pirinç
-3 dilim ekmek içi (ben galeta kullandım)
-1 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, karabiber
Bulamak İçin:
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı un
-1 çay bardağı galeta unu (ben tavuk pane harcı kullandım)
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı:Tavukları robottan geçirip kıyma haline getirin.
Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayın.
Robottan geçirdiğiniz tavukların yarısını tavaya koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp tereyağı ile birlikte suyunu çeken tavuklara ekleyip tuz ve kara biberinide ekleyip soğanlar ölene kadar kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kase içerisine tavuk kıyması, kavrulan tavuk, haşlanan pirinçleri ve ekmek içini ekleyip iyice yoğurup buz dolabında 1 sat dinlendirin.
Dinlenen tavuk köftesinden yumurta büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verin.
Hazırladığınız köfteleri önce una sona yumurtaya en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda alt üst ederek kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
selam aslici hic bu sekilde denemk gelmedi aklia super bir fikir nasip olursayarin denerim insallah yanina guzel bir beyaz soso nefis olurya supersin canim zeytinyagli katmeri tarifi yazarsaniz sevinirim bi o kaldi denemedi herhalde merak bxl selmalar zeynep
Merhabalar Zeynepciğim...
İnşallah beğenirsin canım ...
Zeynepciğim Zeytinyağlı Katmerin fotoğrafını bulamıyorum... Pc format attırdım... Bu aralar sağlık sorunlarımdan dolayı arşivimden yayın yapıyorum inşallah en kısa zamanda yapıp senin için yayınlayacağım canım :)
Sevgiler...
Nefis olmuş arkadaşım kadınbudunun tavuklusu galiba ellerine sağlık sevgiler...
Ellerinr sağlık. Gençler cok sever .en kisa surede kızıma deneyeceğim.
Yorum Gönder