Herkese Merhabalar...
Çok sık duyduğum ama ön yargılarımdan dolayı denemeye cesaret edemediğim bir lezzetle karşınızdayım...
Sevgili Papatyam deneyip birde ballandıra ballandıra anlatınca hemen denedim...
Sonuçmu! Şiddetle tavsiye ediyorum:)
Sevgili Papatyama bu güzel lezzeti bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum:)
Malzemeler:
-2 adet iri soğan
-2 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-3,5-4 su bardağı su
-1 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı:Soğan ve sarımsakları ince olacak şekilde doğrayın.
Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup soğan ve sarımsakları ekleyip soğanlar öldükten sonra şekeri ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan soğanlara unu ekleyip 2-3 dk daha kavurup suyunu ve tuzunu ilave edip kıvam alıncaya kadar kaynatıp blendırdan geçirip isteğe bağlı karabiber veya kruton ekmek ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)
3 yorum:
ellerine saglik canim degisik bir tat.
sende aynı benim gibiymişsin demek ki :)
ellerine emeklerine sağlık canım benim. :)
Çok guzel,ellerıne saglık.
Yorum Gönder