Malzemeler:
-8 adet milföy
-200 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, kara biber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Arasına Sürmek İçin: yumurta akı
Üzerine Sürmek İçin: yumurta sarısı
Süslemek İçin: domates, dereotu
Hazırlanışı: Milföyleri derin dondurucudan çıkartıp hafif buzu çözülünce yuvarlak kalıplarla kesip daireler çıkartın.
Hazırladığınız dairelerin dört tanesini yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Kalan diğer daireleri biraz daha küçük kalıp kullanarak orta kısımlarını çıkartın.
Tepsiye yerleştirdiğiniz milföy hamurlarının üzerlerine yumurta akı sürüp ortası boş olan milföyleri üzerlerine yerleştirip orta kısmı kabarmaması için alttaki milföyün üzerine bir kaç yerinden çatal batırın.
Üstteki milföyün kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kıymayı tavaya koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsakları minik minik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kıymaya ekleyip soğanlar ölene kadar kavurup baharatları ilave edip 2-3 dk daha kavurup ocaktan alın.
Pişirdiğini milföylerin orta kısımlarını kıymalı harç ile doldurup üzerlerini domates ve dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
(ben domatesleri çok az yağda alt üst ederek pişirip çiğliği aldım)
Afiyet Olsun :)
7 yorum:
Aslıcım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar eminim çokta lezzetlidirler Daha önce hiç yapmamıştım ama merak ettim Aklımda senin programda yaptığın içli köfte var onu denemeyi çok istiyorum
sevgiler
bu kalıpları nerden aldın
Şahane bi görüntü ellerine sağlık..
ellerine sağlık. çok leziz görünüyor.
Harika olmuş canım ellerine sağlık :)
çok iştah açıcı görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler
Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Ayşe kalıplarımı Tuppervareden almıştım...
Sevgiler :)
Ben 3 katlı yapmaya çalışmıştım. Malesef fotoğraflarımda ayrıntılarım çok başarısız olmuştu. Sizde tek katlıda çok güzel olmuş. fazla çukur kase gibi olmasada olmuş. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder