Malzemeler:
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 poşet toz şanti
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: susam, çörek otu, yumurta sarısı
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiştirip tepside 30 dk bekletin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip isteğe bağlı sıcak, soğuk servis yapın.
Ben poğaçaları boş yaptım siz isteğe bağlı peynirli, zeytinli patatesli yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
8 yorum:
Denemek istediğim bir poğaça hep erteliyorum ellerine sağlık canım :)
Aslıcım krem şantinin nasıl bir katkısı oluyor merak ettim ellerine sağlık
aslişko ahtım var sana bir poğaça yemeğe geleceğim :)
ellerine sağlık balım bu poğaçalar nefis oluyor :)
afiyetle..
slm kaymaklı bazlama ve patlıcan ezmesi tarıflerini verirmisin tesekkkurler
Uzun zamandır denemek istediğim bir tarif emegine saglık canım.
Yorumlarını için yüreğinize sağlık...
Sevgili Ayşenin Mutfağı krem şanti ayrı bir lezzet verdi çok beğenildi denerken tedirgin oldum ama kesinlikle değer :))
Birsenciğim inşallah bir gün oda olur :)
Sevgili Adsız tariflerim sırasıyla yayınlanıyor :)
Sevgiler :)
Bu tarifi hep görüyorum ama nedense acaba diyorum? Bir poğaça da krem şanti nasıl olur? Nasıl bir tad oluyor?
Güzel oluyordur elbette ama benim gibi düşünenler de vardır heralde.. Görüntü güzel. Ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder