Ağızda eriyen bu harika lezzeti mutlaka deneyin derim... :)
Malzemeler:
-3 su bardağı ılık süt
-3 su bardağı ılık süt
-3-4 çorba kaşığı kaymak
-1 su bardağından biraz az sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin.
Dinlenen hamuru 3 eşit bezeye bölün.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde merdane ile kurşun kalem kalınlığında açıp bardak ile yuvarlaklar kesin (ben çaydanlık kapağı kullandım)
Kestiğiniz yuvarlakları ısıtılmış teflon tavaya koyup kısık ateşte arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
12 yorum:
ne güzeller minik minik hemde kaymaklı eline sağlık :)
tıkarken kıymalı bazlama diye okudum biliyor musun bir baktım kaymaklıymış :)
eline sağlık aslıcım kahvaltı da sıcacık yağ sürüp yemesi ne iyi olurdu yaaa sevgiler..
ellerine saglik canim denedim guel oldu sevgilermle zeynep
Canım afiyetler olsun :) Sevgiler...
Ellerine sağlık biz bu çöreğe kaba çörek diyoruz çok lezzetli oluyor sevgiler...
Kaymak kahvaltı kaymagı mı acaba kolay gelsin
Merhabalar evet kahvaltılık kaymak...
Sevgiler :)
Teşekkür ediyorum ilginize severek begenerek takip ediyorum sizi sevgiler
Kaymak yerine krem peynir kullansak olur mu acaba?
Merhabalar Hırsız-Polis...
Krem peynirle hiç denemedim ama sert olabilir...
Kaymağın özelliği hamuru yumuşacık yapması...
Sevgiler :)
Yoğurt kaymağıyla nasıl olur?
Merhabalar... Yoğurt kaymağı tereyağının özü olduğu için tabikide güzel olur diye düşünüyorum :)
Yorum Gönder