Malzemeler:
-2 adet tavuk fileto
-250 mantar
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Üzeri İçin: kaşar rendesi
Hazırlanışı: Tavukları küçük küçük küp şeklinde doğrayıp tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarları ince olacak şekilde doğrayıp başka bir tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve biberleri minik minik doğrayıp zeytinyağı ve mantarlarla birlikte tavuğa ekleyip sebzeler ölene kadar kavurun.
Domates ve sarımsakları rendeleyip baharatlarla birlikte kavrulan yemeğe ekleyip 5dk daha kavurup ocaktan alın.
Hazırladığınız soteyi kaselere koyup borcama ters çevirip üzerlerine kaşar serpiştirip 175 derecelik fırında kaşarlar erinceye kadar bekletip fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor, hayır diyemeyeceğim yemekler arasında..
bayilirim tavuk soteye, ne zamandir da yapmamistim hatirlattin bana iyi oldu. seninki de kasarla apayri guzel olmus tatlim ellerine saglik, opuyorum :)
eline sağlık canım biz çok severiz bunu tavuksuz olrakda hafta sonu kahvaltılarına yaparız genelde afiyet olsun sevgiler
oh oh ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
Yorum Gönder