Malzemeler:
-5 su bardağı un
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar ılık süt
İçi İçin:
-1/2 kg ıspanak
-1 adet iri kuru soğan
-1 adet kırmızı biber
-1 kase peynir (ben tulum kullandım)
-tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Üzerine Sürmek İçin: tereyağı
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Ispanakları ince ince doğrayıp büyük bir kaseye koyun.
Soğanı ve biberi küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğutmadan sıcak sıcak doğranmış ıspanaklara peynirle birlikte ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Hazırladığınız ıspanaklı harçtan açtığınız hamurun yarısına koyup boş kısmını üzerine kapatıp kenarlarına bastırıp kesme ruleti ile kenarlarındaki fazla hamuru kesin.
Hazırladığını gözlemeyi ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirip her iki tarafını tereyağı ile yağlayıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
3 yorum:
ellerinize sağlık...
ellerine sağlık şifa olmuştur inşallah
ben de el açması gözleme paylaştım :)))
Gözlemeler harika görünüyor ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder