25 Mart 2014 Salı

Haşhaşlı Muhallebi



Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-2 paket toz şanti
-1 çay bardağı haş haş
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
-1 paket cremeole (ben vanilyalı kullandım)
-2 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:Tencereye şeker,un,haşhaş ve sütü koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip kaynamaya başlayınca toz şantileri, tereyağını ve vanilinleri ekleyip 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alıp mikser ile 10 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Çırpma kabına cremeole ile soğuk sütü koyup kıvam alıncaya kadar çırpın.
Soğuyan muhallebiye hazırladığınız cremeoleyi ekleyip mikser ile 5dk çırpıp servis kaselerine pay edip üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

16 yorum:

nisamla dedi ki...

ne güzel olmuşştur kim bilir eline sağlık canım hiç aklıma gelmemişti haşhaşı muhallebide kullanmak bende deneyeceğim en kısa sürede

PAPATYA PRENSES dedi ki...

benim kafama takılan, niye bide creme ole kullandın ki kuzum.
çok leziz görünüyor ama :) ellerine emeklerine sağlık.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Aslicim eline sağlık tarihi çok merak ettim doğrusu....

Asyadan Esintiler dedi ki...

oh oh mis valla.nefis görünüyor.ellerine sağlık aslişko :)

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık aslıcım hiiç duymamıştım haşhaşlısını merak ettim ;)

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Ellerine sağlık Aslı,
Tatlın nefis görünüyor, haşhaşın tatlılara verdiği görselliği çok seviyorum.
Özellikle sütlü tatlılara çok yakışıyor.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

bu nasıl bir lezzet yoğunluğudur maşallah sana becerikli hamarat şeker

Özgen dedi ki...

Haşhaş çok güzel bir fikir ellerine sağlık sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hashasli muhallebi ha.ilginc
.goruntusu nefis..elinize saglik.

Unknown dedi ki...

Aslımmm ellerine sağlık nefis bir puding sunum da harika öpüyorum.
Şablonu düzeltemedin mi?Afet ablan bakacaktı

Unknown dedi ki...

Merhabalar. Renklerin uyumu, tatlinin farkliligiyla birlesince muhtesem bir goruntu olusturmus :) Ellerine Saglik...

Pembe Tatlar dedi ki...

Yorumlarınız için yüreğinie sağlık...
Canım Papatyam yediğimde çok beğendim tarifi aldım ve hiç değiştirmek istemedim yani lezzetinden ödün vermemek için tarifi aynen uygulayıp sundum :))

gülay mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım
haşhaşı hiç muhallebide kullanmamistim denemek gerek
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Her zamanki gibi supersin aslicim ben nerdeyse her tiramusun ivine bile koyorum ben denedim gercekten nefis bir dahasina un ve nisasta karisimyla deneyecem tarif icin sagol zeynep bxl sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Bende yaptim herkes bayildi ayildi:))) ama icinde ne var diye sorduklarinda yine bayildilar ama uzuntuden.. Bu kadar guzel bi tatli ne kadar kaloriliymis dediler bence kilo problemi olmayanlar yemeli.. Yapmasi sahane zevkli yemesi de.. Neden guzel seyler hep yuksek kalorili ki offf:)))

Unknown dedi ki...

Yıllar sonra yeniden yaptım bayrama yapmıştım yiyen herkes bayıldı emeğinize sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails