Malzemeler:
-3 su bardağı köftelik ince bulgur
-2 su bardağı sıcak su
-2 adet kuru soğan
-4 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-4 adet taze soğan
-2 dal nane
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1/2 çay bardağı nar ekşisi
-1 çay bardağı zeytin yağı
-1/2 adet limon suyu
-1 çay kaşığı çemen tozu
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Hazırlanışı:Derin bir tepsi içerisine bulguru koyup üzerine sıcak suyu döküp hafif karıştırıp ağzı kapalı şekilde 10dk bekletin.
Soğan ve sarımsakları rendeleyin.
Maydonoz, taze soğan ve naneyi çok ince olacak şekilde doğrayın.
Islatılan bulgura rendelediğiniz malzemelerle birlikte salçaları ve baharatları ekleyip iyice ova ova bulgur ezilene kadar yoğurun.
Bulgur yumuşayınca nar ekşisi, limon suyu ve zeytin yağını ekleyip 5 dk daha yoğurup doğradığınız yeşillikleri ekleyip biraz daha yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda sıkın.
((Bu işlemi yaparken elinizi hafif ıslatırsanız daha güzel şekil alıyor))
Hazırladığınız köfteleri servis tabağına koyup yanında marul ve limon ile servis yapın.
Ekşisini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Afiyet Olsun :)
7 yorum:
bulgurun her türlüsüne bayılırım sunum harika olmş eline sağlık :)
Ellerine sağlık çok sevdiğim ve her gün yemekten bıkmayacagm bir nimet...
ellerine sağlık Kuzum..
yerim ben bunları üçer beser hemde amanın :)
bu hafta bende yapıcam bu köfteden :)
ay supersin aslicim insallah cumaertesi yapacam sagol zeynep
belcikadan
çemen tozunu nerden bulabiliriz?
kaç kez yaptım bilmiyorum her yaptığımda harika oluyor
eda prlk
Yorum Gönder