5 Mart 2025 Çarşamba

Nişastalı Rulo Pasta


Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı nişasta
-3 çorba kaşığı ılık su
-1 çay bardağı un
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması:
-2 su bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 paket krem şanti (kakaolu)
-1 paket vanilin
İçi İçin: muz
Hazırlanışı: Krema için şanti ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştirarak pişirip ılımaya bırakın.
Ilıyan kremaya toz şanti ve vaninilini ekleyip mikser ile çırpıp buz dolabına koyun.
Hamuru için yumurtaların aklarını sarılarından ayırıp toz şekerin yarısını yumurta aklarıyla beyazlaşalana kadar çırpıp kalan şekeri yumurta sarılarıyla krema kıvamı alana kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri ekleyip tekrar mikserle çırpıp yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyip spatula ile karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup hazırkadığınız harcı eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 8-10 dk pişirip fırından çıkınca yağlı kağıttan çıkartmadan rulo sarıp 10 dk bekletin.
Rulo sardığınız pandispanyayı açıp kağıttan çıkartıp hazırladığınız kremayı her yerine eşit şekilde sürüp kenar kısmına muz koyup rulo sarıp buz dolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails