Malzemeler:
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1,5 çay bardağı toz antep fıstığı
-1/2 çay bardağı irmik
-1 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadr un (1,5-2 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Üzeri İçin: antep fıstığı
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limon suyunu ekleyip 2 dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verip orta kısımlarına fıstık batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder