Malzemeler:
-3 adet ayva
-6 çorba kaşığı nar tanesi
-12 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı limon suyu
-1 adet kabuk tarçın
-4 adet karanfil
-2 su bardağı su
Servis İçin: kaymak, nar tanesi
Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartıp yayvan tencereye yerleştirin.
Ayvaların ortasındaki çukur kısma ikişer çorba kaşığı toz şeker ve birer çorba kaşığı nar tanesi koyup karanfil, tarçın ve suyunu ekleyip kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan ayvaları servis tabağına koyup üzerlerine kaymak koyup nar tanesi serpiştirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder