4 Haziran 2017 Pazar

Sebzeli Ezogelin Çorbası



Malzemeler:
-1 küçük kahve fincanı pirinç
-1 küçük kahve fincanı bulgur
-1 küçük kahve fincanı kırmızı mercimek
-1 adet kabak
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz kara biber
-zeytinyağı
-sıcak su (2-3 lt)
Üzeri İçin:
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Pirinç, bulgur ve kırmızı mercimeği yıkayıp suyunu süzgeçte süzün.
Kabak, havuç, patates ve kuru soğanı küp küp doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyup ilk olarak soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurup diğer sebzeleri ekleyip 5 dk kavurun.
Kavrulan sebzelere yıkadığınız bakliyatları ekleyip tuz, kara biber ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte sebze ve batliyatlar yumuşayıp ezilme kıvamına gelene kadar pişirip blendırdan geçirin.
(gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz)
Üzeri için tereyağını eritip naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup ocaktan alıp kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
Sıcak çorbayı kaselere koyup üzerlerine naneli yağdan gezdirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails