23 Haziran 2017 Cuma
Nişan Tatlısı
Bugün Ramazanı Şerifin son cuması...
Bugün son teravih namazı...
Bu gece son sahurumuz...
Yolcu ediyoruz Rahmet ve Bereket ayını...
Rabbim razı olarak ayırsın bizlerden ve affedilerek hakiki bayram yapanlardan olalım inşallah...
Rabbim tuttuğumuz oruçları mukarrer zatına yakın eylesin...
Seneye sağlık, sıhhat ve afiyetle tekrar kavuşmayı nasip etsin inşallah...
Hayırlı Cumalar.
Bayram da misafirleriniz için yapacağız harika bir tatlı
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-70 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı irmik
-1 paket vanilin
-1/2 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Hamuru Bulamak İçin: 1 su bardağı irmik
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup kısık ateşte 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak uzatıp uc kısımlarını birleştirip her tarafını irmiğe bulayıp tepsiye yerleştirip orta kısımlarına arzuya göre badem koyun.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlı şerbeti çekince servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerinize sağlık tarifiniz çok güzel görünüyor. Defterime ekledim. En kısa zamanda denemek istiyorum. Teşekkürler
Yorum Gönder