15 Aralık 2015 Salı

Patatesli Mercimek Köftesi



Malzemeler:
-2 adet patates
-1 çay bardağı mercimek
-1 su bardağı ince bulgur
-1 adet kuru soğan
-5-6 dal yeşil soğan
-1/2 demet maydonoz
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1/2 adet limon suyu
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Hazırlanışı: İnce bulguru geniş bir kabta yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ile ıslatıp ağzı kapalı şekilde 15 dk bekletin.
Mercimeği 2 çay bardağı su ile tencereye koyup kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayın.
Patatesin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlayıp ezin.
Kuru soğanı ince olarak şekilde doğrayıp bol zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
Haşlanan patatesi, mercimeği ve kavrulan soğanı soğutmadan sıcak olarak ıslanmış bulgura ekleyip karıştırıp ağzı kapalı şekilde 10 dk bekletin.
Yeşil soğan ve maydonozu ince, ince doğrayın.
Dinlenen köfteyi yaklaşık 10-15 dk yoğurup doğradığınız yeşillikleri, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip 5 dk daha yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ister köfte gibi sıkarak isterseniz yuvarlayarak  şekil verin ve servis edin.

(nar ekşisi ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık :)

http://yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails