23 Aralık 2015 Çarşamba

Karnabahar Çorbası



Malzemeler:
-1 adet orta boy karnabahar
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-1 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-su
-tuz
Hazırlanışı: Karnabaharı iri parçalar halinde ayırın.
Patates ve soğanın kabuklarını soyup doğrayın ve karnabaharla birlikte tencereye koyup üzerini geçecek adar su ekleyip bir miktarda tuz ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tereyağını ve unu tavaya koyup kısık ateşte unun kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavurup sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen sebzelere (suyunu süzmeyin) hazırladığınız  sütlü karışımı ekleyip blendırdan geçirip gerekirse sıcak su ekleyip  5 dk kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails