21 Aralık 2015 Pazartesi

Browni Tiramisu




Her şeyin gönlünüzce olacağı güzel bir hafta diliyorum....
Haftaya canım Papatyamın sayfasında görüp denediğim bu harika lezzet ile merhaba diyorum :) 


Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı esmer şeker (ben normal toz şeker kullandım)
-150 gr bitter çikolata
-100 gr tereyağı
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
Tiramisu Kreması İçin:
-5 su bardağı süt
-2,4 çay bardağı toz şeker
-1 kutu krema (200 ml)
-1 kutu mascarpone veya labne peyniri
-1 çaybardağı un
-1/2 çay bardağı nişasta
-1 pakett damla sakızlı vanilin
Islatmak İçin: 
-2 çorba kaşığı nescafe
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin: kakao
Hazırlanışı: Kek için tereyağını eritip ocaktan alıp sıcakken bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle yaklaşık 5 dk çırpıp erittiğiniz çikolatalı karışımı ve diğer kalan malzemeleri ekleyip tel çırpıcı ile karıştırıp yağlanmış kare borcama veya benim gibi kelepçeli kalıba harcı döküp 150 derecelik fırında pişirin.
Kreması için süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alıp damla sakızlı vanilin ve kremayı ekleyip mikser ile 5dk çırpıp kabuk tutmaması için  ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya son olarak mascarponeyi ekleyip mikser ile çırpın.
Soğuyan keki ıslatmak için sıcak suyun içine kahve ve şekeri ekleyip karıştırıp kekin her tarafını ıslatın.
Hazırladığınız kremayı ıslattığınız kekin üzerine eşit şekilde sürüp 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpiştirip dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun :) 





1 yorum:

Adsız dedi ki...

Enfessss gerçekten ellerine emegine sağlık selam BAL

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails