30 Ekim 2015 Cuma

Hindistan Cevizli Şekerpare



Malzemeler:
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı irmik
-1/2 çay bardağı pudra şekeri
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Şerbeti İçin: 
-4 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: hindistan cevizi
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Soğuyan şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti döküp 2-3 saat şerbeti çekmesini bekleyin.
Şerbeti çeken tatlıların her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails