Malzemeler:
-2 su bardağı nohut
-500 gr dana kuşbaşı
-1 adet kuru soğan
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Nohutları yıkayıp bir gün önceden ıslatıp ertesi gün suyunu süzüp tencereye üzerini geçecek kadar su ile koyup 1 taşım kaynatın ve suyunu süzgeçte süzün.
Güveç tenceresine kuşbaşı etleri koyup kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Soğanı yemeklik biberleri iri olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken etlere zeytinyağı ile birlikte doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip 5dk kavurup salçaları ve baharatları ekleyin.
Haşlanan nohutları da kavrulan malzemelere ekleyip 10-15 dk kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yaklaşık 1,5-2 saat pişirin.
(gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişme süresi nohutun cinsine göre değişebilir)
Afiyet Olsun :)
Haşlanan nohutları da kavrulan malzemelere ekleyip 10-15 dk kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yaklaşık 1,5-2 saat pişirin.
(gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişme süresi nohutun cinsine göre değişebilir)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder