Malzemeler:
-1 adet orta boy lahana
-500 gr kıyma
-2 su bardağı pirinç
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1/2 demet maydonoz
-1 adet kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-1 su bardağı zeytin yağı
Üzeri İçin:
-1 su bardağı zeytin yağı
-su
Hazırlanışı: Lahanayı alt kısmından keserek yapraklarını çıkartın.
Derin bir tencereye su koyup kaynatın birazda tuz ekleyin...
Kaynayan suya lahanaları atıp biraz haşlayın bütün lahanalar bitene kadar bu işlemi yapıp soğumaya bırakın.
Soğan, sarımsak ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Pirinci yıkayıp suyunu süzdürün.
Derin bir kase içerisine pirinç, kıyma, doğradığınız sebzeleri, salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
Haşladığınız lahana yapraklarının kenarına hazırladığınız harçtan koyup kenarlarını içine kıvırıp rulo şeklinde sarın.
Artan kalın lahana kenarlarını düdüklü tencerenin tabanına yerleştirip sardığınız lahanaları yatık şekilde dizip üzerlerine zeytin yağı gezdirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin.
Lahanaların üzerine küçük bir tabak yerleştirin (lahanalar açılmasın diye) altı kısık şekilde 15-20 dk pişirip biraz dinlendikten sonra tenceden çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
Ellerinize saglik.
Yorum Gönder