Malzemeler:
-3 adet şeftali
-1 su bardağı toz şeker
-5-6 adet poşet çay
-2 adet limon
-10 su bardağı su
-1/2 demet nane
Servis İçin: buz, nane yaprağı, dilimlenmiş limon
Hazırlanışı: 8 su bardağı suyu çaydanlıkta kaynatıp poşet çayları içine atıp ocaktan alın ve 30dk demlenmesini bekleyip poşet çayları çıkartın.
Şeftalilerin kabuklarını soyup elma dilimi doğrayıp su ve şeker ile birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatın.
1 adet limonun suyunu sıkın ve diğer limonun kabuğunu soymadan dilimleyin.
Büyük bir sürahi içine demlenen çayı, kaynattığınız şeftalileri sıktığınız limon suyu, limon dilimleri ve nane yapraklarını koyup 1 gece buz dolabında dinlendirip süzgeçten süzüp nane yaprakları limon dilimi ve buz ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder