Malzemeler:
-3 adet yumurta
-100gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1/2 su bardağı toz şeker
-20-25 adet kiraz (çekirdeği çıkartılmış)
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-2 çay bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 paket vanilin
Üzeri İçin:
-1 paket vanilyalı puding
-2 su bardağı vişne suyu
Süslemek İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı: Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kiraz hariç kalan malzemeleri ekleyip karıştırın
Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba döküp kirazları kekin üzerine serpiştirip 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
krema için tereyağı ve vanilin hariç diğer malzemeleri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip mikser ile 5dk çırpıp soğuyan kekin üzerine döküp üzerini kaşık ile düzleyip oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
Üzeri İçin puding ve vişne suyunu tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırıp ocaktan alıp mikser ile 5 dk çırpıp dikkatlice kremanın üzerine döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyun.
1 gece dinlendirdikten sonra pastayı kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
2 yorum:
Harika gorunuyor, ellerine saglik canim...
Sevgiler...
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Yorum Gönder