13 Eylül 2015 Pazar

Kaşarlı Sebze Sote




Malzemeler:
-15 adet mantar
-1 adet havuç
-1 adet kabak
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 adet domates
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin: kaşar rendesi
Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp iri olacak şekilde doğrayın.
Kuru soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp zeytinyağıyla birlikte tavaya koyup kokusu çıkana kadar kavurup  havuç, kabak,  ve biberleri çok küçük olmayacak şekilde istediğiniz ebatta doğrayıp kavrulan soğana ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde ara ara karıştırarak kavurun.
Kavrulan sebzelere mantarı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurup domates ve sarımsakları rendeleyip sebzelere baharatlarla birlikte ekleyip ara ara karıştırarak kavurup son olarak bezelyeleri ekleyip 5dk daha kavurun.
Hazırladığınız soteyi kaselere koyup borcama ters çevirip üzerlerine kaşar serpiştirip 175 derecelik fırında kaşarlar erinceye kadar bekletip fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails