7 Ocak 2014 Salı

Un Helvası



Malzemeler:
-250 gr tereyağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı süt
-2 su bardağı un
Üzeri İçin Ceviz
Hazırlanışı: Süt ve şekeri tencereye koyup bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Tereyağını ve unu teflon tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkıp rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. (yaklaşık 45 dk sürüyor)
Kavrulan una sıcak şerbeti döküp hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
Helva şekerli sütü çekip koyulaşınca ocaktan alıp üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatıp 20-25dk dinlendirip kaşık yardımıyla tabaklara  koyup ceviz ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım kandil de geliyor denemek lazım sevgiler...

*mehtap dedi ki...

ye beni diyor, nefis olmuş eline sağlık.

Sevim ince dedi ki...

süper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails