18 Ocak 2014 Cumartesi

Hamsi Tava



Malzemeler:
-1 kg hamsi
-1 su bardağı mısır unu
-1 çorba kaşığı tuz
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Hamsilerin başlarını kopartıp temizleyin ve yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürün.
Mısır unu ve tuzu bir tabakta karıştırın.
Teflon tavayı zeytinyağı ile yağlayın.
Hamsilerin her tarafını mısır ununa bulayıp karın kısımları alta gelecek şekilde yan yana sıkı  olacak şekilde dizip orta ateşte balıklar kızarana kadar pişirin.
Düz bir tabak yardımıyla altı kızaran balıkları ters çevirip diğer tarafını aynı şekilde pişirip servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


2 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık aslıcım sık limonu götür hamsiyi misss miss :)

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık aslıcım sık limonu götür hamsiyi misss misss:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails