4 Ocak 2014 Cumartesi

Muzlu Pasta



Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 çorba kaşığı sıcak su
-1 çay kaşı kabartma tozu
-2 su bardağından biraz eksik un
-tuz
Kreması İçin:
-1lt süt
-250 gr margarin
-8 çorba kaşığı şeker
-8 çorba kaşığı un
-2 paket vanilin
Arası için: muz
Hazırlanışı:Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
İlk olarak sarılarını şeker ile köpürene kadar çırpıp sıcak suyu ekleyip 5 dk daha çırpın.
Yumurta aklarına çok az tuz ekleyip kar haline gelene kadar çırpıp sarılarla birleştirip kaşık ile dikkatlice karıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip mikserle 1-2 dk çırpın
Hazırlanan hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerini nemli bez ile örtüp ılımaya bırakın.


Krema için margarin ve vanilinler hariç kalan malzemeleri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İyice soğuyan kremaya oda sıcaklığındaki margarini ve vanilinleri ekleyip mikser ile 10 dk çırpın.
Muzların kabuklarını soyup ince olacak şekilde dilimleyin.
Ilıyan pandispanyayı enlemesine bıçak ile üç eşit parçaya kesin.
İlk katı servis tabağına koyup bir miktar krema sürüp dilimlenmiş muzları yerleştirip ikinci pandispanyayı koyup üzerine tekrar krema sürüp kalan muzları aynı şekilde yerleştirip son kat pandispanyayı koyup kalan kremayı pastanın hertarafını kapatacak şekilde sürüp istediğiniz şekilde süsleyip buzdolabına koyup dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

4 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

Görüntüsüne bayıldım ellerine sağlık.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler...

Fatoş Demir dedi ki...

Immm....Muzu pastalara çok yakıştırıyorum...Muhteşem olmuş.

Adsız dedi ki...

bunu kalpli kalıpta yapsam sorun olur mu_?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails