Malzemeler:
-1 kg hamsi
-1/2 demet maydonoz
-10 dal yeşil soğan
-tuz, pul biber
Bulamak İçin:
-1 su bardağı mısır unu
-1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Hamsilerin başlarını kopartıp kılçıklarını temizleyip yıkayın ve süzgeçte suyunu süzdürün.
Soğan ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Avucunuzun ortasına üç hamsiyi birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana dizip hazırlanan harçtan balıkların orta kısmına koyup rulo sarıp avucunuzda hafif sıkın.
Bütün balıklar bitene kadar bu işlemi yapın.
Mısır unu ve tuzu karıştırıp hazırladığınız hamsi kuşlarının her tarafını mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürüp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
Ellerine sağlık harika olmuşlar sevgiler...
Yorum Gönder