Malzemeler:
-250gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı elma sirkesi
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam, çörek otu
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırlanan hamuru iki eşit beze yapıp ilk bezeyi merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp şişe kapalı ile küçük daireler kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip istediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Olsun :)
2 yorum:
ellerine saglik canim cok seviorum senin su pratik yemeklerini bana da beklerim
ayrica resimlerin kalitesi de bir o kadar harika
www.fraise-framboise.blogsot.com
Bir kac tane istesem?:) Nefis gorunuyor :) Ellerine saglik canim...
Yorum Gönder