23 Ocak 2014 Perşembe

Patates Püresi



Herkese Merhabalar...
Özellikle et yemeklerinin yanın da olmazsa olmaz bir lezzet :)

Malzemeler:
-6 adet patates
-1 su bardağı süt
-100 gr tereyağı
-tuz, karabiber
Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın.
Haşlanan patatesleri soğutmadan sıcak olarak ezin.
Tereyağını tencereye koyup eritin ve ezilen patatesleri ekleyip 1-2 dk kısık ateşte kavurup sütü ekleyip 5 dk kısık ateşte karıştırarak pişirip tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

masallah her zamanki gibi supersiniz svgilerimle zeynep belcikadan

Tarif diyarı dedi ki...

Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor eline sağlık arkadaşım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails