Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-3 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağından biraz fazla un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı un
-2 paket vanilin
Bulamak İçin: hindistan cevizi
Üzeri İçin: 2 paket çikolata (160gr)
Hazırlanışı: Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip yağlanmış büyük borcama kek harcını döküp 150 derecelik fırında pişirin ve fırından çıkartınca üzerini nemli bez ile örtüp soğumaya bırakın.
Krema için tencereye vanilin hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya vanilinleri ekleyip mikser ile pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Soğuyan keki çay bardağı ile kesin.
Kestiğiniz keklerden bir tane alıp üzerine krema sürüp başka bir kek ile üzerini kapatıp kenar kısımlarını önce kremaya daha sonra hindistan cevizine bulayın.
Bütün kekler bitene kadar bu işlemi yapın.
Çikolatayı bermari usulü eritip hazırladığınız sarıkların üzerlerine dikkatlice kaşık ile koyup buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
Sunumu nefis duruyor eminim tadıda öyledir , ellerine sağlık :)
merhaba aslicim ben zeynep bizim belcikadan bunaralar meshur imam sarigi sitenizde gorunce birde ben denemeyen bir olarak ilf firat deniyecem insallah sevgilerimle belcikadan
Ellerine sağlık harika pastacıklar olmuş sevgiler...
tarif güzel sunum harika.. eline sağlık..
birde dikkatimi çektiği için söyleyeyim dedim: yayınına tıklayınca uzunca bir mesafe boşluk çıkıyor sayfada yayında o boğluğun epey altında kalıyor.. bak bakalım durum nedir..
sevgiler...
Yorum Gönder