Malzemeler:
-1 kg hamsi
-1 su bardağı mısır unu
-1 çorba kaşığı tuz
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Hamsilerin başlarını kopartıp temizleyin ve yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürün.
Mısır unu ve tuzu bir tabakta karıştırın.
Teflon tavayı zeytinyağı ile yağlayın.
Hamsilerin her tarafını mısır ununa bulayıp karın kısımları alta gelecek şekilde yan yana sıkı olacak şekilde dizip orta ateşte balıklar kızarana kadar pişirin.
Düz bir tabak yardımıyla altı kızaran balıkları ters çevirip diğer tarafını aynı şekilde pişirip servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
2 yorum:
ellerine sağlık aslıcım sık limonu götür hamsiyi misss miss :)
ellerine sağlık aslıcım sık limonu götür hamsiyi misss misss:)
Yorum Gönder