3 Nisan 2024 Çarşamba

Patlıcanlı Sarmalı Şiş Kebap


 
Malzemeler:
-4 adet kemer patlıcan
Köftesi İçin:
-300 orta yağlı kıyma
-1 adet kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-2-3 çorba kaşığı ekmek içi
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
Sosu İçin: 
-1 çorba kaşığı salça
-1,5 su bardağı ılık su
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Köfte için soğan ve sarımsakları rendeleyip kıyma ve diğer malzemelerle birlikte yoğurun.
Yoğurduğunuz köftelerden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip çöp şişe geçirin.
Patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızartıp köftelerin ucundan başlayarak etrafında dolandırarak sarın. (köfteler önden kızarmıyor çiğ olarak sarılıyor patlıcana)
Hazırladığınız patlıcanlı köfteleri fırın kabına koyun.
Üzeri için salçayı su ile karıştırıp patlıcanların üzerlerine gezdirip üzerini ister folyo ister ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıp 180 derecelik fırında 30 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails