9 Mart 2024 Cumartesi

Patatesli Çıtır Dolama Börek


 Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1/2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Arasına ve Üzerine Sürmek İçin: zeytinyağı,tereyağı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup 30 dk dinlendirin.
İçi için kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında kavurup baharatlarla birlikte patatese ekleyip karıştırın.
Arasına sürmek için yaklaşık 4 kaşık tereyağını eritip 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ile karıştırın.
Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi düz zemin üzerinde açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine fırça ile zeytinyağlı karışımdan sürüp ortadan ikiye kesip kestiğiniz düz kenar kısımlarına patatesli harçtan koyup rulo sarın.
İlk ruloyu gül böreği gibi içe kıvırın ikinci ruloyu da diğer böreğin kenarına dolayıp üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Diğer bezeyide aynı şekilde hazırlayıp börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirip dilimleyerek servis yapın.
(vermiş olduğum ölçü iki adet orta boy börek için siz isterseniz tüm ruloları birbirine dolayarak büyük börek de yapabilirsiniz)

Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails