Malzemeler:
-6 adet tavuk pirzola
-1 su bardağı bezelye
-1 adet patates
-1 adet kırmızı biber
-2 adet havuç
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı un
-kekik, zerdeçal,köriy, kırmızı toz biber, kara biber, tuz
-1 kutu krema
-zeytinyağı
-2 çay bardağı sıcak su
Mühürlemek İçin:sıvı yağ
Hazırlanışı: Tavukları sıvı yağda arkalı önlü mühürleyin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp sarımsağı rendeleyip zeytinyağında kavurup unu ekleyip 3-4 dk kavurup bezelye, küp doğranmış havuç, patates ve kırmızı biberi ekleyip 2-3 dk daha kavurun.
Kavrulan sebzelere tavuğu, baharatları ve sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirip kremasını ekleyip karıştırıp yüksek ateşte 5 dk daha pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder