Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 su bardağı un
-2 çorba kaşığı sıcak su
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
-2 çora kaşığı nişasta
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 kutu krema (200 ml)
-1 poşet krem şanti (sade)
Arası İçin: muz, fındık
Üzeri İçin: çilek, çikolata
Hazırlanışı: Krema için tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve tereyağını koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp sırasıyla kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız harcı döküp kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk pişirin.
Pişen keki yağlı kağıdından çıkartmadan rulo şeklinde sarıp üzerini bez ile örtüp ılımaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şanti ve kremayı ekleyip 5 dk çırpın.
Ilıyan keki dikkatlice yağlı kağıttan çıkartıp hazırladığınız kremanın bir kısmını kekin her tarafına eşit şekilde sürüp üzerine iri çekilmiş fındık serpiştirip uc kısımlarına muz koyup tekrar rulo sarıp kalan kremayı pastanın üzerine sürüp istediğiniz gibi süsleyip buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp sırasıyla kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız harcı döküp kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk pişirin.
Pişen keki yağlı kağıdından çıkartmadan rulo şeklinde sarıp üzerini bez ile örtüp ılımaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şanti ve kremayı ekleyip 5 dk çırpın.
Ilıyan keki dikkatlice yağlı kağıttan çıkartıp hazırladığınız kremanın bir kısmını kekin her tarafına eşit şekilde sürüp üzerine iri çekilmiş fındık serpiştirip uc kısımlarına muz koyup tekrar rulo sarıp kalan kremayı pastanın üzerine sürüp istediğiniz gibi süsleyip buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder