Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 kase fındık
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1,5 su bardağı nişasta
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Üzeri İçin:
-3 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Fındık hariç tüm malzemeyi derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopartıp ortasına tüm fındık koyup yuvarlayarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirip ılımaya bırakın.
Üzeri için pudra şekeri ve tarçını karıştırıp ılıyan kurabiyeleri bu karışıma bulayıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder