25 Temmuz 2019 Perşembe

Karnıyarık Poğaça



Malzemeler:
-125gr yumuşak margarin
-3 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin: Peynir,maydonoz.pulbiber
Üzeri İçin: 1 adet yumurta




Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yağışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
Peyniri çatal ile ezip maydonozu doğrayıp pul biber ile birlikte peynire ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp fincan tabağı büyüklüğünde açıp kenarlarından bıçak ile çizikler atın.
Ortasına peynirli harçtan koyup kenarlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizip üzerlerine yumurta sürüp tepside 15 dk bekletip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun:)




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails