6 Temmuz 2017 Perşembe
Peynirli Banyolu Börek (baklava yufkasından)
Merhabalar...
Geçenlerde yaptığım patatesli böreği bu defa peynirli olarak denedim :)
Malzemeler:
-20 yaprak baklava yufkası
-1 kalıp beyaz peynir
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
Arasına Sürmek İçin:
-150 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
Islatmak İçin: soğuk su
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı: Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Peyniri çatal ile ezip soğanı ve maydonozu ekleyip karıştırın.
Arası için tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Düz zemin üzerine bir yaprak yufka koyup üzerine fırça le tereyağlı karışımdan sürüp toplamda beş kat yufka olana kadar bu işlemi tekrarlayın.
En üst kata yani 5. kata da aynı şekilde yağ sürüp peynirli harçtan yufkanın her tarafına eşit şekilde yayıp çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarıp istediğiniz genişlikte dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Hazırladığınız böreklerin her birinin üzerine bir çorba kaşığı soğuk su gezdirip buzdolabında 1 saat bekletin.
Suyunu çekip dinlenen böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
eminim çok güzeldir, elinize sağlık...
Yorum Gönder